Díj

Különbségek

A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbséget mutatjuk.

hirek2018 2018-11-05 20:30 hirek2018 2018-11-05 21:19 Jelenlegi
Vonal 1: Vonal 1:
====== 2018. szeptember 06.====== ====== 2018. szeptember 06.======
 +
 +Gratulálunk **Barabási Albert-László** klubtagunknak a legújabb könyvéhez!
 +
 +[[https://www.youtube.com/watch?v=ubTd0eEdPZE|Interjú a szerzővel.]]
 +
 +-------------------------------------------------------------------
**Karger-Kocsis József** klubtagunkat a University Pretoria (Dél-Afrika) folyó év szeptember 06-án tiszteletbeli doktorrá (Dr. technologiae honoris causa) avatta. **Karger-Kocsis József** klubtagunkat a University Pretoria (Dél-Afrika) folyó év szeptember 06-án tiszteletbeli doktorrá (Dr. technologiae honoris causa) avatta.
Vonal 42: Vonal 48:
A feltételeknek megfelelő szakember/ek felterjesztésének határideje 2018. október 10. A feltételeknek megfelelő szakember/ek felterjesztésének határideje 2018. október 10.
 +======2018. május 09 ======
 +
 +Gratulálunk klubtagunknak, **Kistelegdi Istvánnak**!
 +
 +Karbonsemleges gálán adták át az E.ON Energy Globe Magyarország díjakat.
 +Az E.ON idén második alkalommal rendezte meg az Energy Globe Magyarország versenyt, mely az energiavilág Oscar-díjaként is emlegetett, 177 országban zajló nemzetközi megmérettetés hazai fordulója. Az energiavállalat célja, hogy a legkiemelkedőbb hazai fenntarthatósági kezdeményezéseknek nyilvánosságot és elismerést biztosítson, és ezzel is hozzájáruljon a környezettudatos szemlélet népszerűsítéséhez.
 +
 +Az értékes nyereményeket kortárs művészeti alkotásokkal kísért, karbonsemleges gálaműsor keretében adták át a Várkert Bazárban. A rendezvényen nem voltak PET-palackok, műanyag szívószálak, a vacsora menüsorát hazai, szezonális alapanyagokból állították össze az egyik tavalyi Energy Globe döntőssel, a Felelős Gasztrohős Alapítvánnyal együttműködve, és az asztalt díszítő cserepes virágokat is hazavihették a vendégek. A közönség megtekinthette Iski Kocsis Tibor képzőművész Supernatural c. videóinstallációját, Vasali Katalin fotográfus a fenntartható jövőről szóló alkotását, és Barbarics Zsófia koreográfus, a fenntarthatóság inspirálta táncművészeti előadását. A rendezvény hivatalos öltözéke Nora Sarman Honeymooner kollekciója volt, amely a tervező nagymamájától örökölt régi anyagok felhasználásával készült.
 +
 +**A győztesek**
 +
 +**A verseny fődíjasa,** ezzel a 100% elektromos Nissan LEAF autó tulajdonosa a **Kistelegdi 2008 Építészeti Iroda lett.** Az elismerést a pécsi „REBORN HOME” elnevezésű projektjük kapta, melynek különlegessége, hogy egy régi, kedvezőtlen adottságú házat újítottak fel ökotudatosan. Az átalakítás végeredménye - melyet a zsűri inspirálónak és szakmailag kiemelkedőnek ítélt - egy intelligens lakóépület, amely több energiát termel, mint amennyit fogyaszt.
 +
 +Vállalkozás kategóriában az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet On-farm ökogazdálkodás kutatóhálózata kapta a legtöbb szavazatot a közönségtől. A hálózat célja a hazai gazdák támogatása a biotermesztésben, hogy hazánkban is népszerűbbé válhasson a fenntartható gazdálkodás és az ökotermékek fogyasztása.
 +
 +Önkormányzati kategóriában Nagypáli Önkormányzat Zöld Út Falufejlesztési programja végzett az első helyen. A városvezetés a környezettudatosság vonzerejével igyekszik megtartani a település fiataljait, ezért a falu központjában smaragdfa ligetet, hibrid-erőművet (szél- és napenergia), fotovoltaikus napelem-telepet, elektromos autókat és elektromos töltőállomást üzemeltet. A zsűri különdíját Budapest 13. kerületi önkormányzata kapta 100 lakásos passzívház projektjéért.
 +
 +A Jövő generációja kategóriában a Katica Tanya zöld energiával működő, a gyerekeket környezettudatosságra nevelő élményközpontja bizonyult legjobbnak Kizárólag olyan programokat ajánlanak, amelyek nem igényelnek energiát, vagy ha igen, akkor azt 100%-ban megújuló energiával fedezni tudják.
 +A zsűri különdíjat ítélt az Európalánta Egyesület „Bábos öko-mesekuckó óvodásoknak” kezdeményezésnek, amely a legkisebbek környezettudatos nevelését valósítja meg.
 +
 +Az Épület kategóriában az Archikon Építészeti Kft. által tervezett Meséskert Óvoda, az ország első minősített passzívház óvodája nyert, melynek energiafogyasztása tizede egy hasonló intézményének.
 +Az Egyéni kezdeményezés kategóriát a közönség szavazatai alapján Burgmann Nóra „Zöld Matek” nevű, a környezeti nevelést matekfeladatokkal ötvöző blogja nyerte meg.
 +
 +Az Ötlet kategória győztese A VR-COM nevű start-up csapat lett KonvekPRO nevű termékével, amely digitalizálja a mechanikus gázkonvektorokat.
 +Az ünnepélyes díjátadón a résztvevők egy vállalást is tehettek a fenntartható jövőért, melyhez május 18-ig bárki csatlakozhat a https://eonfenntarthatojovo.hu/egyzoldlepes oldalon. A játékban résztvevők között egy elektromos robogót sorsolnak ki.
 +
 +[[https://youtu.be/83-9zFEG_hA|Video összefoglaló]]
 +
 +
 +**Forrás:**
 +[[https://index.hu/info/2018/05/09/pecsi_intelligens_lakohaz_lett_a_legjobb_hazai_fenntarthatosagi_kezdemenyezes/?fbclid=IwAR1OZ1J8bqyUNHiFpyCUtXajouQ5SEQ7CDPIBZrnZD6wIuBOjy46OqjBLSE|INDEX.HU]]
 +
 +
 +(Ezt a cikket a(z) [[https://www.eon.hu/hu/rolunk.html|E.ON Hungária Zrt.]], nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról  [[https://cempsh.blog.hu/2014/12/03/pr_cikk_kiemelessel|itt]] olvashat.)
======2018. március 15-i kitüntetések ====== ======2018. március 15-i kitüntetések ======
Feliratkozás a legutóbbi változások RSS listájára Az oldal DokuWiki motorra épül Üzenet az adminisztrátornak